True Light energiljus | | Vitaminer och hälsokost på nätet!
TrueLight Energimatta i gruppen Funktion / Energi hos Bättre Hälsa AB (1245)
TrueLight Energimatta
TrueLight Energimatta

TrueLight Energimatta

Energimatta från TrueDark. Rödljusterapi fungerar från insidan och ut genom att förbättra mitokondriernas funktion i cellerna.
Artnr: 1245

Produktinformation

Återställ dina muskler.  Stärk din cellulära hälsa. Minska synlig solskada och mörka fläckar med den mest avancerade LED ljusterapinEn vadderad matta som är ideal för att behandla hela kroppen. Från halsen och neråt.

TrueLight™ från TrueDark® använder sig av banbrytande LED teknologi för att på ett säkert och effektivt sätt stimulera cellhelning, muskelåterhämtning och kollagenproduktion. Samtidigt som den reducerar synliga rynkor och fina linjer, förbättrar lyster, elasticitet och gör din hud fastare. TrueLight använder sig av en unik metod av våglängder inklusive röd, mörk röd, gul och infrarött ljus utan något UV-ljus.

TrueLight har även inställningar för fast eller pulserande ljus. 

TrueLight behöver endast användas 20-30 minuter per dag, några dagar i veckan för att ge sin välgörande effekt

Ljusterapi är en banbrytande teknologi som först användes av NASA och som senare börjat användas av kliniskt arbetande för att stödja hudens naturliga helningsprocess.
Säkra synliga och infraröda våglängder penetrerar huden och stimulerar den naturliga processer i kroppen för att öka kollagenproduktionen, minska inflammation, öka cellulär energi och förbättra hudens ton och textur. 

Rödljusterapi fungerar från insidan och ut genom att förbättra mitokondriernas funktion i cellerna. Detta leder i sin tur till flera fördelar för huden. Rött ljus kan hjälpa kroppen minska hudinflammation, göra huden lenare, reparera solskada, minska utseendet av ärr och bristningar och även bygga upp kollagenet i huden, som kan minska rynkor och hjälpa till att läka skador.

Rött ljus påverkar kroppens celler på en biokemisk nivå och tränger 8-10 millimeter ner i huden. Följande fördelar kan fås:
 • Ökad muskelåterhämtning
 • Förbättrad blodcirkulation
 • Ökad kollagenproduktion
 • Enhanced blood circulation
 • Minska ärr, rynkor, fina linjer
 • Anti-inflammatoriska effekter
Nära infrarött (NIR) (en våglängd på 850nm eller 880nm) penetrerar djupare ner i hud och ben. Hur djupt varerar runt om på kroppen och beroende på pigment.

Nära infrarött ljus har använts i terapeutiska apparater för att bistå behandling av skador. NIR ljus penetrerar djupare än UV och synligt ljus och är fördelaktigt för levande vävnad. Väldigt lite värme generaras från LED ljusen och därför finns det ingen risk för värmeskador hos de som behandlas. LED tolereras väl av bilogisk vävnad och har inga kända negativa effekter.

Forskare som arbetat tillsammans med NASA har funnit att NIR LED fungerar genom att aktivera färgkänsliga kemikalier i kroppsvävnaden och stimulerar mitokondrierna. Ljusvåglängder mellan 680nm och 880nm har visats färdas genom hud och muskelvävnad för att stödja hud- och djup sårhelning.
Gult ljus går mycket ytligt på huden och kan vara effektivt mot hudproblem som inkluderar rödhet såsom ytliga blodkärl och rosacea.

Även om det inte normalt används för helandet av vävnad eller kollagen/elastinproduktion kan gult ljus hjälpa till vid problem från solskada. Det är ofta ansett som idealt som lugnadne terapi vid känslig hud.
  
Gul ljusterapi kallas ibland "amber light therapy". Den innehåller våglängderna från 570nm till 620nm. Denna enhet koncentrerar specifikt på våglängden 580nm som är ideal för att stimulera cellrörelse på hudens topplager.
Fördelar:
 • Drogfritt alternativ mot hudrödhet och flushing
 • Hudirritation
 • Minskar rosacea
 • UV skada
 • Minskar synliga blodkärl på näsa och ansikte
 • Hjälper till att rensa avfall från huden
 • Ökar lymflödet
 • Ökar cellulär tillväxt
True Light energiplattan innehåller en unik funktion som låter dig välja om ljuset skall pulsera eller lysa stadigt. Man har hittat att när LED ljus pulserar, kan kroppens vävnad helas snabbare. När cellen får ett kontinuerligt ljus kan den sövas. När LED ljuset pulseras stimuleras cellen att producera mer protein än normalt och som ett resultat helar cellen snabbare. Cellen fortsätter även helningsprocessen även när ljuset slås av.

 

Innehåll