Psyllium Husk Ekologisk | Vitaminer och hälsokost på nätet!
Psyllium Husk Ekologisk i gruppen Kosttillskott / Mage hos Bättre Hälsa AB (1012)
Psyllium Husk Ekologisk

Psyllium Husk Ekologisk

Bättre Hälsa

Psyllium har använts under lång tid, för att reglera och normalisera tarmfunktionen. Psylliumfrö är små frön som påminner om loppor, därav fröets namn. Psulla betyder dessutom loppa på grekiska. Man använder sig av fröets skal som bildar gel i kontakt med vatten.

Artnr: 1012

Produktinformation

Psyllium Husk (fröskal) - Loppfröskal (Plantago Psyllium)

Psyllium har använts under lång tid, för att reglera och normalisera tarmfunktionen. Psylliumfrö är små frön som påminner om loppor, därav fröets namn. Psulla betyder dessutom loppa på grekiska.

Psylliumfröets skal (husk) ger gelbildande fibrer i kontakt med vätska. Därför använder man oftast fröskalet istället för det hela fröet. Fibrerna sväller upp i magen och fungerar som bulkmedel vilket har en milt avförande verkan. Psylliumfröskal kan användas vid såväl diarré som vid förstoppning. 

Även vid normal tarmreglering så är det bra att använda psylliumfröskal. då de kan driva ut slem- och slaggämmnen som bildas i tarmen och som lätt kan fastna. Geléen anses också ha en smörjande och skyddande effekt på tarmväggarna. Det ger en ökande mättnadskänsla, sänker GI-värdet i maten och kan påverka kolesterolet. 

Fibrerna i psyllium påminner om de fibrer som finns i havre men fibermängden är långt mycket högre. 100 gram psylliumfröskal ger 70 gram lösliga fibrer medan havre endast har 5 gram lösliga fibrer per 100 gram. Fibrerna bryts inte ner när de passerar tarmen och de avger inget näringsvärde annat än som källa till fibrer. 

Dosering: 1 matsked psylliumfröskal blandas/mixas med ett fullt glas vatten eller annan vätska. Det bildar en gel om det får ligga ett tag. Om du inte använt psylliumfröskal förut reommenderar vi att du börjar med en tesked i ett glas vatten några dagar. Blandningen kan tas flera gånger per dag. Psyllifröskal suger upp tio gånger sin vikt i vätska, och innebär att du alltid bör dricka mycket vatten till. Du bör aldrig ta fröskalen torra, då de kan fastna i halsen. Psylliumfröskal har i sig inga biverkningar men om allergiska symtom uppstår bör intaget av psyllium avslutas omedelbart.

OBS! Detta är ett malet fint mjöl av psylliumfröskal och passar därför utmärkt i bakning när du vill byta ut mjöl eller andra sädesslag.

Ekologisk: Ja
Form: Finmalet mjöl
Förpackning: 250 g
Förvaring: Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för barn.
Information: Kosttillskott, ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej

Innehåll

NäringsvärdePer 100 gram
Energi301 kcal / 1245 kJ
Fett6 gram
Kolhydrater34,8 gram
Fibrer54 gram
Protein0,2 gram
B1-vitamin10 mg
B3-vitamin90 mg
Kalium1340 mg
Magnesium45 mg
Järn5 mg

Ingredienser:
Ekologiska fröskal från Psyllium (Plantago psyllium).