Hampaprotein SAFE i gruppen Protein / Vegetabiliskt protein hos Bättre Hälsa AB (747)

Hampaprotein SAFE

Bättre Hälsa

SAFE betyder säkrare, hälsosammare och mer näringsrik mat för oss alla. * SAFE program är de bästa aspekterna av ekologiska standarder och består av lantbrukare med många års erfarenhet inom hampaindustrin.
Bäst före: Januari 2021

Artnr: 747

Produktinformation

Bättre Hälsas hampaprotein innehåller SAFE-certifierat kallpressat hampaprotein med 50% proteininnehåll. Med hampaprotein får du alla essentiella aminosyror, 18% kostfibrer och fettsyror som omega-3.

SAFE är ett märkning för förbättrat jordbruk och utgår från ett sunt förhållningssätt till växtodling. SAFE-programmet följer de bästa delarna av ekologiska normer och består av jordbrukare med många års erfarenhet inom hampaindustrin. Jordbrukare i flera Kanadensiska regioner har gått samman och skapat ett produktionssystem som går bortom det konventionella. SAFE går till och med bortom det ekologiskt certifierade. Det tillåter inte användning av xenobiotiska ämnen (ej naturliga), GMO, bekämpningsmedel eller konstgjorda kemikalier i växtodlingen.

Idag är konventionellt jordbruk till 100% beroende av GMO, kemiska gödningsmedel och bekämpningsmedel. Detta leder till en förlust av jordens naturliga bördighet, minskad näringsmängd hos mat, uppbyggnad av giftrester i näringskedjan, samt ökade kostnader. Det ekologiska jordbruket vill undvika de problem som det konventionella jordbruket ger, men så som det ser ut idag försöker jordbrukare att odla näringsrika grödor i utarmade jordar som saknar naturlig bördighet.

SAFE tillåter användning av måttliga mängder konventionella gödslingsmedel för att komplettera de grundläggande näringsbehoven, för att möta efterfrågan av en gröda med bland annat fulvosyra och hummussyror, probiotika, mineraler och enzymaktiva ingredienser. Detta reducerar ogräs, jordpackning och salthalt och ökar bördigheten, vilket lockar fram fler levande mikroorganismer för en sund och kraftig gröda. Detta system skapar grödor som är mer motståndskraftig mot sjukdom vilket också bidragit till 10-30% förbättrade skördar under det första året. Tanken är således att detta system ska minska stressen på jord och grödor och då förbättra markens bördighet och växtodling, detta helt utan giftiga kemikalier.

SAFE innebär säkrare, hälsosammare och mer näringsrik mat för oss alla.

Form: Pulver
Förpackning: 1 kg, 500 gram
Vegansk: Ja
Förvaring: Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för barn.
Information: Kosttillskott, ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej

Innehåll


Näringsinnehåll per 100 gramMängd per 100 gram
Energivärde351 kcal / 1469 kJ
Totalt fett10 gram
- mättat fett1 gram
- enkelomättat 9 gram
- Omega-32,2 gram
Kolhydrater4 gram
Kostfiber18 gram
Socker4 gram
Protein50 gram

Aminosyraprofil per 100 gramMängd per 100 gram
Leucin3040 mg
Isoleucin1720 mg
Valin2190 mg
Asparaginsyra4560 mg
Glutaminsyra8340 mg
Serin2229 mg
Glycin2010 mg
Histidin1220 mg
Arginin5320 mg
Treonin1580 mg
Alanin2788 mg
Tyrosin1410 mg
Metionin1120 mg
Cystein933 mg
Fenylalanin2070 mg
Lysin1690 mg
Tryptofan380 mg

Ingredienser:

Hampaprotein.

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp: