Truedark


TrueDark

Idag lever vi på ett sätt där allting alltid är "på".  Vi har ljus som ständigt belyser våra hem, kontorsbyggnader, gym, gallerior och flygplatser, etc. Tack vare våra digitala enheter med LED-skärmar (tabletter, smartphones, dataskärmar, etc.) har vi nu ljus med oss dygnet runt som stör vår sömnrytm och vakenhet. 

Solljuset består av röda, orange, gula, gröna, blå och violetta ljusstrålar. Det är specifikt de blå strålarna som styr nivåerna av melatonin och främjar vakenhet. Blått ljus signalerar normalt sätt till hjärnan att det är dags att vakna på morgonen. Den viktigaste skillnaden och problemet som uppstår från att använda artificiella ljuskällor, är att de mestadels avger blått ljus istället för hela synliga ljusspektrumet. Därför har man skapat TrueDark, glasögon med olika linser som reducerar de blåa ljuset.

TrueDark Daywalker Läsglasögon
Truedark® Daywalker Läsglasögon ger dig glas med styrka samtidigt som de skyddar mo...

Under primitiva livstider förlitade sig människor enbart på solen och elden för belysning. Solljus i synnerhet spelade en stor roll för regleringen av människors naturliga sömn. Det har sedan dess varit många innovationer inom ljusteknik och ljus som introducerats i vår vardag i form av, glödlampor, lysrör, och LED-lampor.