Bättre Hälsa - Vitamin & hälsoprodukter

UTBILDNING
HAR DU OCKSÅ SVÅRT ATT SOVA?

Sömnen är livsviktig, ändå är vi många som har svårigheter med sömnen. Vilka lösningar finns?
Den enskilt viktigaste återhämtningen för en kropp, dess organ och energisystem är på lång sikt en god sömn och vila. Sömnen är viktig och innebär en tid då cellhälsa säkerställs genom reparation, nedbrytning och återvinning. Sömn är viktig för hjärnans nattliga procedurer där en mängd olika system startas som möjliggör för läkning och återhämtning. Dessa system är endast aktiva under natten. Idag är sömn nedprioriterat hos många och vi går emot vår kropps biologiska funktioner. Sömnens funktioner är många och otillräcklig sömn skapar obalanser i ditt immunförsvar och hormonella system. Dessa två system måste vara i balans och är fundamentala för kroppens alla funktioner. Egentligen är det inte svårare än att vi behöver sova tillräckligt och få i oss rätt näringsämnen, vilket kan bero på flera faktorer såsom hur länge vi varit vakna, tidigare nätters sömnlängd och kvalitet, träningsbelastning, kost, ålder och andra personliga egenskaper.

I den här föreläsningen får du lära dig hur sömnen fungerar, varför vi behöver sova, vilka näringsämnen behöver vi och dess inverkan på kroppens alla system. Väljer vi att förskjuta och minska på vår sömn och inta en dålig kost får det långsiktiga konsekvenser. I grunden ganska enkelt men vi måste förstå varför för att själva kunna ta kloka beslut för balans i våra celler och med slutmål att uppnå en bättre hälsa.

Föreläsare: Jonas Alwin
– Under hela mitt liv har jag brunnit för biologi, vårt ursprung och kroppens styrsystem. Förstår vi sambanden är våra val lätta för att upprätthålla en bra hälsa såväl fysiskt, näringsmässigt som psykiskt. Jag är utbildad kock, Scandinavian Top Athletic Center elittränare och Certified Practitioner in Functional Medicine från The Institute for Functional Medicine i USA. Jag driver sedan 2005 Fysiolabbet, ett center för funktionsmedicin och idrottstester.

Välkommen till denna utbildning som vänder sig till de som jobbar professionellt inom hälsa eller har ett stort intresse för hälsa. Du får här djupa kunskaper presenterat på ett enkelt sätt.

I kursavgiften ingår en gulaschsoppa med tillbehör. Alla deltagare får en generös goodiebag och fina erbjudanden. Det totala värdet för maten, goodie-bagen och erbjudandena uppgår till åtminsone 700:-. Har du matallergier eller önskar specialkost får du gärna höra av dig till utbildning(at)battrehalsa.se senast den 25/9, 2023.

Plats: Scandic klara, Slöjdgatan 7, Stockholm
Datum: 5 oktober 2023
Tider: Förtäring från kl 18:15 • Föreläsning kl 19-21:30
Pris: 399:- ink moms

Anmälan är bindande. Vid eventuell avbokning debiteras 50% av kostnaden fram till den 5/9, därefter kan inget belopp betalas tillbaka. Du kan överlåta din plats till annan person, men vi behöver då få information om detta per omgående. Mejla då utbildning(at)battrehalsa.se

Begränsat antal platser, så redan boka idag.

Varmt välkommen!