BioCare utbildning


KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM MED BIOCARE:

BAKTERIELLA RELATIONER
VAGINALT MIKROBIOM
OCH KVINNLIGA HORMONER

Det finns invecklade relationer mellan mikrobiomet i vår tarm, de i den vaginala kanalen och de kvinnliga hormonerna. Dessa komplexa biologiska ekosystem är i kontinuerlig kommunikation med varandra, upprätthåller reproduktiv hälsa och hormonmetabolism.

Men under en kvinnas liv kan balansen i detta känsliga ekosystem lätt störas av ständiga hormonella förändringar. Detta kan påverkas under menstruationscykeln, graviditeten och klimakteriet, samt påverkas av kostvanor och användning av egenvårdsprodukter eller mediciner.

Hur stöder vi ett robust och mångsidigt vaginalt mikrobiom för att förebygga och hantera vanliga vaginala infektioner? Och hur anpassar vi vårt stöd till utmaningarna med hormonella fluktuationer i olika skeden av en kvinnas liv?

I detta webinar berättar Jules Cattell sambandet mellan vaginalt mikrobiom och kvinnliga hormoner och diskuterar viktiga näringsprotokoll för vaginala infektioner som bakteriell vaginos och candidiasis. Dr Golnoush Golshirazi, grundaren av ScreenMe, introducerar oss till vaginal hälsotestning, utforskar olika typer av tillgängliga tester och deras användningsområden och begränsningar.

Detta webbinarium är endast för professionella inom hälsa, funktionsmedicin och återförsäljare.

FÖRELÄSARE: Jules Cattell & Dr Golnoush Golshirazi från ScreenMe
NÄR: Tisdag 18 april, kl: 11–13
SPRÅK: Engelska
Kostnadsfritt

Anmäl dig här »


Om du inte kan delta ”live” så kommer en inspelning att vara tillgänglig för alla registrerade 24 timmar senare, skickas som länk. Så registrera dig idag för att ta del av detta spännande ämne.