Närokällan Zink | Battrehalsa.se
Burk med Närokällan Zink
Burk med Närokällan Zink

Närokällan Zink 25 mg 90 kapslar

Närokällan
Zink 25 mg, 90 kapslar
Artnr: 1828 Handla som privatkund

Produktinformation

Vad är zink? 
Zink är en grundämne och en viktig mineral som finns i kroppen och är nödvändig för många biologiska funktioner. Det är en essentiell näringskomponent, vilket innebär att kroppen inte kan producera det själv, så det måste erhållas genom kosten eller kosttillskott.

Varför ska man äta zink? 

Att inkludera zink i kosten är viktigt av flera skäl:

Immunsystemet: Zink spelar en roll i bildandet och funktionen av vita blodkroppar och är involverat i kroppens försvar mot infektioner. Zink bidrar till immunsystemets normala funktion samt bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Celltillväxt och reparation: Det är involverat i syntesen av DNA, den genetiska informationen som bär på arvsanlagen och styr cellernas funktion. Zink bidrar till normal DNA-syntes. 

Hudhälsa: Det är känt för sina fördelar för hudhälsan. Zink bidrar till att bibehålla normal hud, normala naglar och normalt hår.

Reproduktion och fertilitet: Zink är inblandat i spermieproduktionen hos män och har betydelse för ägglossning och fosterutveckling hos kvinnor. Zink bidrar till normal fertilitet och reproduktion och bidrar till att behålla normala testosteronnivåer i blodet.

Att få tillräckligt med zink genom kosten är viktigt för att den övergripande hälsan och välbefinnandet. Zink finns naturligt i många livsmedel som kött, skaldjur, nötter, frön, mejeriprodukter och fullkornsprodukter. 

Doser: 90
Form: Kapsel
Fyllnadsmedel: Alfalfa
Kapsel: Pullulan
Rekommenderad daglig dos: 1 kapsel till mat
Vegansk: Ja
Öppningsbar kapsel: Ja
Förvaring: Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för små barn, ej i direkt solljus.
Information: Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Det är viktigt med en mångsidig, balanserad kost och hälsosam livsstil.

Innehåll

Näringsinnehåll per dosMängd per dos% DRI*
Zink25 mg250


Ingredienser:
Fyllnadsmedel (alfalfa [Medicago sativa]), vegetabilisk kapsel (pullulan), zink (zinkcitrat, zink-L-aspartat).

*Dagligt referensintag

Vanliga frågor om produkten