Vetegräsjuicepulver EKO | Battrehalsa.se
Vetegräsjuicepulver i gruppen Livsmedel / Superfoods / Greens hos Bättre Hälsa AB (1222)
Vetegräsjuicepulver

Vetegräsjuicepulver

Bättre Hälsa
Vetegräsjuicepulver i en förpackning på 150 gram från Bättre Hälsa.
Artnr: 1222 Handla som privatkund

Produktinformation

Här har du ett fantastiskt näringsrikt juicepulver från vetegräs som skonsamt torkats. Det blir många, många gånger mer koncentrerat. 25 kilo juice blir ett kilo pulver. Problemet med själva gräset är att näringen i vetegräset är innesluten i celler och vi klarar inte av att smälta den cellulosa som cellväggarna består av.

Vetegräspulver är en fantastisk källa till näring.

Liksom alla plantor innehåller det även klorofyll (här extra mycket, ända upp till 70%), ett grönt färgpigment som är växternas blod, nästan identiskt med vårt eget blod, fast det innehåller mindre järn. Vilket är bra för oss, för mycket järn är direkt skadligt. 4 cl vetegräsjuice motsvarar klorofyllet i ca 1,2 kg grönsaker.

Om man inte äter minst ett halvt kilo frukt och grönsaker varje dag, så kan man fylla på med någon näringsrik greensprodukt. Vetegräs är ett fantastiskt komplement.

Odlingen

Vårt emeraldgröna vetegräs odlas i Utah, USA, på mycket mineralrika jordar som urspungligen var gamla havsbäddar. Hemodlat vetegräs kommer aldrig att innehålla lika mycket mineraler. Utan mineraler kan inte vitaminerna utnyttjas. Dessutom har risken för mögel eliminerats med denna metod, hemodlat kan lätt drabbas av mögel.

Gräset skördas när näringen är som högst och pressas inom några timmar till juice som inom några minuter snabbt torkas till pulver under bara en eller två minuter genom en unik bioaktiv CO2-extraheringsprocess med en maxtemperatur på 40°. Då bevaras alla enzymer och näring. Vetegräs innehåller inget gluten.

Juicen är 20 gånger mer näringsrik i förhållande till gräspulvret, dessutom innehåller det ingen cellulosa och fibrer som kan orsaka en hel del magbesvär. En rågad tesked juicepulver innehåll samma mängd näring som en hel bricka (30x20 cm) med hemodlat vetegräs – som dock inte på långa vägar innehåller samma mängd mineraler.

Vetet sås på senhösten, sedan täcker snön det och gräset börjar inte växa förrän på våren. Under tiden har det växt långa rötter som suger upp näringen långt ner i jorden.

Ta helst vetejuicepulver på fastande mage, börja lite försiktigt och trappa upp. Utrensningseffekten kan bli markant annars.

Ekologisk: Ja
Form: Pulver
Förpackning: 150 g
Portioner: ca 37
Rekommenderad daglig dos: Blanda 4 gram (2 tsk) med valfri vätska
Vegansk: Ja
Förvaring: Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för barn.

Innehåll

Näringsinnehåll per 100 g
Energi300 kcal /1256 kJ
Fett1 g
Kolhydrater21 g
varav sockerarter20 g
Fiber4 g
Protein30 g
Salt2,1 g
Kalium4600 mg
K-vitamin3325 mg

Ingredienser: 100% vetegräsjuicepulver (Triticum aestivum).

Vanliga frågor om produkten

Innehåller produkten gluten?

Vetegräs innehåller inget gluten.