STHL Talg 350 g EKO | Battrehalsa.se
Burk med STHL Talg 350 g
Burk med STHL Talg 350 g

STHL Talg 350 g EKO

STHL
Ren njurtalg från gräsbetande ekologiskt uppfödda kor. Talg kan vara ett av de bästa fetterna att steka i då det klarar en hög upphettning samt att fetterna är mestadels mättade så de börjar inte oxidera som vegetabiliska oljor kan göra.
Artnr: 1977 Handla som privatkund

Produktinformation

Ekologisk talg är ett traditionellt stekfett som utvinns ur animaliskt fett. Användningen av ekologisk talg har ökat i popularitet på grund av ökad medvetenhet om miljöpåverkan från konventionella matoljor och behovet av att använda mer hållbara och naturliga produkter.

STHL Ekologisk talg utvinns från njurtalg av nötkreatur, där djuren föds upp på ekologiska svenska gårdar som följer strikta regler för att säkerställa en hållbar och miljövänlig produktion. Fettet separeras och smälts ner genom en process som kallas rendering. Under denna process värms fettet långsamt för att avlägsna eventuella vätskor och fasta partiklar, vilket resulterar i en ren och klar talg.

Fördelen med ekologisk talg är att fettet kommer från djur som har fötts upp på ett hållbart sätt. Det innebär att djuren äter naturlig och ekologisk föda, får beta gräs och att de behandlas på ett humant och etiskt sätt.

Användning av ekologisk talg: Ekologisk talg är mycket mångsidig och kan användas för en rad olika matlagningsändamål.

Här är några användningsområden för ekologisk talg i köket:

  • Stekning: Talg har en hög rykpunkt, vilket gör det utmärkt för stekning. Det ger en jämn och krispig yta på rätter som stekt potatis och fisk, samtidigt som det ger en rik smak.
  • Bakning: Ekologisk talg kan användas som ett substitut för smör eller margarin i bakverk och ger en smulig och flakig konsistens till pajer och kex.
  • Konfektyr: Talg kan användas för att göra traditionella sötsaker som tryfflar och choklad, vilket ger en krämig och fyllig smak.
  • Matlagning: Ekologisk talg kan användas som bas för såser och grytor, där det bidrar med en djup och rik smak.
  • Fritering: Tack vare talgens höga rykpunkt och stabilitet vid höga temperaturer, är den perfekt för fritering. Resultatet blir krispiga och gyllenbruna rätter utan att absorbera för mycket fett.
  • Smörjning av köksredskap: Ekologisk talg kan användas för att smörja bakplåtspapper, ugnsformar och stekpannor, vilket förhindrar att maten fastnar och ger en jämnare tillagning.
  • Hållbart alternativ: Att använda ekologisk talg är ett hållbart alternativ till palmolja och andra vegetabiliska oljor vars produktion har negativ miljöpåverkan. Genom att välja ekologisk talg bidrar man till en mer ansvarsfull och miljömedveten livsstil.

Att välja ekologisk talg som stekfett är inte bara ett steg mot en mer hållbar livsstil, men det är också ett sätt att uppskatta och använda naturliga och traditionella produkter i matlagningen. Förutom att vara miljövänlig, är ekologisk talg också ett näringsrikt och smakrikt alternativ för dem som söker att förbättra sina matlagningskunskaper och utforska nya smaker och texturer i köket.

Förpackning: 350 g
Vegansk: Nej
Förvaring: Öppnad förpackning förvaras i kylskåp och förbrukas inom två månader.

Innehåll

Näringsvärde per 100 gram
Energi3761 kJ / 900 kcal 
Fett100 g
varav mättat fett48,9 g
Kolhydrater0,0 g
varav sockerarter0,0 g 
Protein0,1 g 
Salt<0,05 g


Ingredienser: Njurtalg från nötkött*
* Ekologisk ingrediens

Vanliga frågor om produkten