Psyllium Mjöl Ekologisk | Battrehalsa.se
Påse med Bättre Hälsa Ekologiskt Psyllium Mjöl
Påse med Bättre Hälsa Ekologiskt Psyllium Mjöl

Psyllium Mjöl Ekologisk

Bättre Hälsa

Psyllium har använts under lång tid, för att reglera och normalisera tarmfunktionen. Psylliumfrön är små frön som påminner om loppor, därav fröets namn. Psulla betyder dessutom loppa på grekiska. Man använder sig av fröets skal som bildar gel i kontakt med vatten. Denna Psyllium Husk är i en mjölform.

Artnr: 1012 Handla som privatkund

Produktinformation

Psyllium Husk (fröskal) - Loppfröskal (Plantago Psyllium)

Psyllium har använts under lång tid, för att reglera och normalisera tarmfunktionen. Psylliumfrö är små frön som påminner om loppor, därav fröets namn. Psulla betyder dessutom loppa på grekiska.

Psylliumfröets skal (husk) ger gelbildande fibrer i kontakt med vätska. Därför använder man oftast fröskalet istället för det hela fröet. Fibrerna sväller upp i magen och fungerar som bulkmedel vilket har en milt avförande verkan. Psylliumfröskal kan användas vid såväl diarré som vid förstoppning. Denna Psyllium Husk är i en mjölform.

Även vid normal tarmreglering så är det bra att använda psylliumfröskal. då de kan driva ut slem- och slaggämmnen som bildas i tarmen och som lätt kan fastna. Gelén anses också ha en smörjande och skyddande effekt på tarmväggarna. Det ger en ökande mättnadskänsla, sänker GI-värdet i maten och kan påverka kolesterolet. 

Fibrerna i psyllium påminner om de fibrer som finns i havre men fibermängden är långt mycket högre. 100 gram psylliumfröskal ger 70 gram lösliga fibrer medan havre endast har 5 gram lösliga fibrer per 100 gram. Fibrerna bryts inte ner när de passerar tarmen och de avger inget näringsvärde annat än som källa till fibrer. 

Hur doserar man psyllium husk?

1 tesked psylliummjöl blandas/mixas med ett fullt glas vatten eller annan vätska. Det bildar en gel om det får ligga ett tag. Om du inte använt psylliumfröskal förut rekommenderar vi att du börjar med en tesked i ett glas vatten i ett par dagar. Blandningen kan tas flera gånger per dag. Psylliumfröskal suger upp tio gånger sin vikt i vätska, och innebär att du alltid bör dricka mycket vatten till. Psylliumfröskal har i sig inga biverkningar men om allergiska symtom uppstår bör intaget av psyllium avslutas omedelbart. 

Detta är ett malet fint mjöl av psylliumfröskal och passar därför utmärkt i bakning när du vill byta ut mjöl eller andra sädesslag.

Ekologisk: Ja
Form: Finmalet mjöl
Förpackning: 250 g
Rekommenderad daglig dos: 1 tsk med 3 dl vatten
Förvaring: I rumstemperatur

Innehåll

Näringsvärde per 100 gramMängd
Energi1256 kJ / 300 kcal
Fett0,6 g
Kolhydrater0,1 g
Fiber80 g
Protein1,5 g

Ingredienser:

Ekologiskt Psylliummjöl från fröskal (Plantago psyllium).

Vanliga frågor om produkten