Närokällan Selen & E 90 kapslar | Battrehalsa.se
Burk med Närokällan Selen & E
Burk med Närokällan Selen & E

Närokällan Selen & E 90 kapslar

Närokällan
Selen + E, 90 kapslar
Artnr: 1881 Handla som privatkund

Produktinformation

Vad är selen? 

Selen är en essentiell mineral, vilket innebär att kroppen behöver den för att fungera korrekt men inte kan producera den själv, så den måste tillföras genom kosten.

Selen finns naturligt i olika livsmedel, inklusive nötter, frön, kött, fisk, ägg och mejeriprodukter. Jordens seleninnehåll påverkar även mängden selen i grödor och därmed tillgängligheten av selen i kosten. Det är viktigt att få tillräckligt med selen genom en varierad och balanserad kost för att stödja kroppens olika funktioner. 

Denna produkt innehåller 200 mcg selen samt 30 mg E-vitamin. Våra jordar i Sverige är urlakade på selen sedan istiden och ett kosttillskott kan vara nödvändigt. 

Vad är selen bra för? 

Selen skyddar kroppens celler från oxidativ stress, bidrar till normalt hår och naglar samt till normal funktion av immunsystemet och sköldkörtelfunktion samt till normal spermaproduktion.

  • Selen bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.
  • Selen bidrar till immunsystemets normala funktion.
  • Selen bidrar till normal spermatogenes.
  • Selen bidrar till normal sköldkörtelfunktion.
  • Selen bidrar till att bibehålla normalt hår.
  • Selen bidrar till att bibehålla normala naglar.

Varför selen och E-vitamin tillsammans?

Selen och E-vitamin är starka antioxidanter som skyddar våra celler från skador orsakade av fria radikaler. Genom att arbeta tillsammans blir deras effekt ännu kraftfullare än om de används var för sig. De kan bidra till kroppens välmående genom att motverka de skadliga effekterna av oxidativ stress. Dessutom skyddar de cellmembranet från skador, vilket är avgörande för att bibehålla cellernas hälsa.

Doser: 90
Form: Kapslar
Förpackning: 90 kapslar
Kapsel: Pullulan
Rekommenderad daglig dos: 1 kapsel till mat
Vegansk: Ja
Öppningsbar kapsel: Ja
Förvaring: Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för små barn, ej i direkt solljus.
Information: Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Det är viktigt med en mångsidig, balanserad kost och hälsosam livsstil.

Innehåll

InnehållMängd per dos% DRI*
Selen200 mcg364 %
E-vitamin30 mg250 %


Ingredienser: Fyllnadsmedel (alfalfa [Medicago sativa]), vegetabilisk kapsel (pullulan). E-vitamin (D-alfa-tokoferylvätesuccinat), selen (L-selenometionin).

*Dagligt referensintag

Vanliga frågor om produkten