Adaptogener - Örter & Växter - Kosttillskott

Här hittar du vårt urval av vitaminer som vi på Bättre Hälsa säljer till våra återförsäljare. Om du har några frågor kan du alltid kontakta oss för mer information om produkter och priser. Är du privatperson som vill handla? Adaptogener hittar du i vår webbshop vitaminer.nu och här hittar du våra återförsäljare.

Dr. Mercola Ashwagandha 60 kapslar
Ashwagandha 60 kapslar. 30 doser.
Närokällan AdaptoMax 60 kapslar
Adaptomax är en sammansättning av flera örter som samverkar.
Närokällan Ginseng Komplex 60 kapslar
Närokällan Ginseng komplex 60 kapslar
Närokällan Lions Mane 90 kapslar
Närokällan Lion's Mane är ett svampextrakt i kapselform som är lätt att a...
Närokällan Testox 150 kapslar
Närokällan Testox. Nu med 30 doser per burk!
Med flertalet potenta ingredienser som ...

Egentligen är dess grundläggande syfte att återställa den hormonella balansen i kroppen för att förhindra sjukdom. Det är den väsentliga skillnaden mellan adaptogener och vanliga mediciner, vilka oftast attackerar symtomen på en redan befintlig sjukdom. Adaptogener botar inte sjukdomar, den återför bara kroppen till ett optimalt tillstånd genom att aktivera energimetabolismen och justera hormonbalansen. 

Människan har i alla tider använt växter, örter, grönsaker och frukter som näring och medicin. Den moderna medicinen är enbart en förlängning av detta, möjligen en förvrängning.

Det finns i huvudsak fyra växter som används som adaptogener. Det finns fler med adoptogen verkan, men dessa fyra är de mest utforskade av ryska forskare för att vara effektivast.  De är:

Rosenrot (Rhodiola rosea)
Rysk rot (Eleutherococcus senticosus)
Maralrot (Leuzea carthamoides) 
Schizandra (Schisandra chinensis)

Nedanstående är de godkända påståenden man får göra för varje adaptogen.

Rosenrot förbättrar kognitiv och mental prestation samt skyddar vid fysisk och mental stress. Ökar styrka och kondition samt uthållighet vid idrottsutförande. Skyddar cellerna mot fria radikaler. Stimulerar nervsystemet samt har välgörande effekt vid utmattning och vid huvudvärk. Välgörande vid sömnsvårigheter. Har välgörande effekt på kardiovaskulära systemet då det hjälper till att skydda mot stress och högt blodtryck.

Maralrot skyddar mot stress och ökar mental kapacitet. Namnet kommer från Maralhjorten som lever på den, i synnerhet under brunsttid. Vilket har gjort att den även anses påverka den sexuella funktionen. Den växer på upp till 2000 meters höjd. 

Schizandra kan öka en persons förmåga att anpassa sig till stress.

Rysk rot stödjer immunförsvaret och kroppens försvar (antioxidant). Den har en avslappningseffekt och hjälper till att återfå en till ett naturligt gott humör. Det är en tonic för stöd av mental och fysisk förmåga i fall av svaghet, utmattning och trötthet, och under rekonvalescens, bidrar till ökad mental och fysisk energi. Bidrar till underhållet av ett normalt blodtryck och traditionellt känt för att hjälpa blodcirkulationen.

Det finns även Ashwaganda, Astralagus och ginseng som har en viss adaptogen verkan. De stöder immunförsvaret och en persons mentala och fysiska kapacitet vid utmattning.