Celtic Havssalt Grovmalet 227 g | Battrehalsa.se
Påse med Celtic Grovmalet havssalt
Påse med Celtic Grovmalet havssalt

Celtic Havssalt Grovmalet 227 g

Celtic sea salt grovmalet. Celtic sea salt innehåller ca 85% natriumklorid och resten spårmineraler. Tester visar dessutom att det är det enda oraffinerade havssalt utan mikroplast från havet.

Denna produkt är tillfälligt slut i lager. Ny leverans beräknad slutet av december 2023.

Produktinformation

Celtic oraffinerat havssalt räknas som det finaste saltet i världen. Tester visar att det är det enda oraffinerade havssalt utan mikroplast från havet. Och det  är med stor sannolikhet det mest mineralrika saltet. Vanligt vitt, raffinerat bordssalt är, i jämförelse med celtic havssalt, rena giftet. Där har man avlägsnat alla de viktiga spårmineralerna som finns naturligt i havssaltet, och i princip finns endast natriumklorid kvar. Det är samma sak med det vita sockret där man tagit bort alla mineraler och andra ämnen från de olika råsockerarter som finns. I Celtic salt är natriumklorid ca 85% medan det kan ligga långt mycket högre, 98%, i industriellt raffinerat salt.

Celtic havssalt är ljusgrått av alla mineraler och kommer från oförstörda områden i Frankrike. Saltet sol- och vindtorkas och skördas i Bretagne. Det är garanterat fritt från pesticider, herbacider och skadliga kemikalier. Framförallt är det mycket mineralrikt och ett alldeles utmärkt mineraltillskott, fritt från tungmetaller. Det innehåller en mängd viktiga spårmineraler, såsom magnesium, kalium, selen, koppar, zink, järn och mangan. Celtic salt har mycket högre spårmineralhalt (15%) än Himalayasalt (4,1%).

Många naturläkare rekommenderar Celtic salt. Dess största användning är naturligtvis vid matlagning, men du kan även lägga en tesked salt i ett stor glas vatten och låta det lösa upp sig naturligt under en timme eller mer. När det är helt upplöst kan du lägga ner lite fler korn tills lösningen är mättad. Använd sedan ett par matskedar av detta i vanligt vatten per dag. Detta salt har inte den skarpa sälta som vanligt bordssalt har och är gott att dricka. Lösningen håller sig länge i kylskåp då det är desinficerat av saltet.

Celtic havssalt är grått istället för vitt då det inte är blekt. Saltet är dessutom fuktigt. Använd det som det är i matlagning eller mal det i en saltkvarn. Förvara gärna saltet i en glasbehållare med tätt lock.

- Grovt 227 gram eller 454 gram i plastpåse med zip-lås.

- Finmalet 227 gram i plastpåse med zip-lås. (Detta är malt i kvarn och innehåller mindre fukt, därav något dyrare)

Se en mineralanalys gjord på Celtic salt här

Förvaring: Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för barn.
Information: Kosttillskott, ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej

Innehåll

Näringsinnehåll per 100 gramMängd
Energivärde 0 kcal / 0 kJ
Totalt fett 0 gram
Kolhydrater0 gram
Protein0 gram
Natrium34 gram
Magnesium200 mg

Ingredienser:

Havssalt.

Vanliga frågor om produkten