Calmag Cold + Kalium | Battrehalsa.se
Calmag Cold + Kalium i gruppen Kosttillskott / Mineraler / Magnesium hos Bättre Hälsa AB (1021)
Calmag Cold + Kalium

Calmag Cold + Kalium

Bättre Hälsa
Calmag + Kalium Kallrörd 150 gram
Artnr: 1021 Handla som privatkund

Produktinformation

Calmag + kalium är en synergistisk blandning av kroppens viktigaste mineraler. I en portion Calmag + Kalium får du i dig hela 500 mg magnesium, 250 mg kalcium, 200 mg kalium och även 500 mg C-vitamin.

Med en helt ny teknologi som utvecklats för oss behövs inte vattnet kokas. Häll bara upp ett glas kallt vatten och strö sakta en 1,5 tesked över, rör om och drick! Denna Calmag behöver du inte späda ut, vänta på att den skall kallna eller dricka varm. Dessutom är den inte lika sur som annan Calmag. Detta är vår nya favorit.

Magnesium
Grunden i Calmag + Kalium är magnesium. Magnesium ingår i över 300 enzymatiska reaktioner och vi måste få i oss detta essentiella näringsämne varje dag. Magnesium behövs för musklers och nervers normala funktion. Här har vi en rejäl dos som gott och väl täcker ditt dagliga behov. 

Stress, sportande och kaffedrickande är exempel på aktiviteter som dränerar magnesium i kroppen. Kalcium är också en synergist till denna mineral. Det betyder att tar du kalcium behöver du också magnesium för att kunna ta upp kalciumet, för mycket kalcium minskar upptaget av magnesium, det är balansen som är viktig. Kalcium finns i ett överskott i den normala svenska födan, där magnesium tyvärr är en bristvara. Här får du 2 delar magnesium och 1 del kalcium.

Kalcium

För att kunna ta upp magnesium behövs också kalcium. Kalcium bidrar till ett normalt skelett och en normal tandhälsa. Det bidrar också till normal nervtransmissionen. Här har vi en liten del kalcium för att hjälpa kroppen ta upp magnesiumet utan att bli för mycket så att magnesiumupptaget hämmas.

Kalium

Kalium fungerar också som en synergist till magnesium och kalium. De jobbar ihop som elektrolyter. Det innebär att det är elektriskt laddade joner som kroppen använder för att reglera vätskebalansen. För att magnesium skall kunna tas upp behövs också kalium. 

Användning

Calmag + Kalium passar utmärkt på morgonen när du behöver återställa vätskenivåer efter en natts sömn, det hjälper även kroppens energimetabolism under dagen. Ta den efter ett arbetspass eller ett träningspass när du behöver fylla på vätska och mineraler. Den passar även utmärkt innan läggdags.

Fyll ett glas med kallt vatten. Ta en rågad tesked (1,5) och strö sakta i glaset så att det inte klumpar sig. Rör om och vänta tills vätskan blir helt klar. Calmag + Kalium är inte smaksatt utan smakar svagt syrligt och lite mineraler. Den går ganska enkelt att dricka för de flesta.
Doser: 23
Form: Pulver
Förpackning: 150 gram
Rekommenderad daglig dos: 1,5 tesked (6,5 g)
Vegansk: Ja
Förvaring: Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för barn.
Information: Kosttillskott, ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej

Innehåll

Näringsinnehåll per dosMängdDRI %
Magnesium500 mg133%
Kalcium250 mg31%
Kalium200 mg10%
C-vitamin500 mg625%

Ingredienser:

Askorbinsyra, magnesiumcitrat, kalciumglukonat, kaliumcitrat.

Vanliga frågor om produkten